Accesarea, vizitarea, folosirea sau cumpararea Produselor si Serviciilor prezentate pe Site-ul www.piese3D.ro implica acceptarea Termenilor si conditiilor mai jos enumerate.

Acest Site respecta prevederile OUG nr. 34 / 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii si ale Directivei 2011/83/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 25 octombrie 2011 privind drepturile consumatorilor si noile reglementari Europene GDPR UE 2016/679.

DEFINITII SI TERMENI

Piese3D: este denumirea comerciala a INOVATISTIC S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Mun. Salonta, str. Tudor Vladimirescu, nr. 8, jud. Bihor, avand numar de ordine in Registrul Comertului J05/915/2021, cod unic de inregistrare fiscala RO44048043

Vanzator: INOVATISTIC S.R.L prin intermediul platformei Piese3D

Site: magazinul online gazduit la adresa web piese3d.ro si subdomeniile acestuia.

Cumparator: orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica, precum si orice alta entitate juridica ce isi inregistreaza un cont in vederea achizitionarii produselor puse la dispozitie prin intermediul Site-ului administrat de Vanzator si care obtine acces la continutul Site-ului, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Vanzator.

Client: orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica, precum si orice alta entitate juridica ce isi inregistreaza un cont pe Site.

Utilizator: orice persoana ce acceseaza Site-ul.

Profesionist: orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau juridica, publica sau privata, care actioneaza in cadrul activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale in legatura cu contractele incheiate cu Vanzator.

Consumator: orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care, in cadrul contractelor incheiate cu Vanzator, actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale.

Produse si Servicii: orice produs sau serviciu listat pe Site, inclusiv produsele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Comanda: un document electronic cu rolul de modalitate de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, intentia sa de a achizitiona Produsele si/sau Servicii de pe Site si de a achita pretul acestora.

Cont: sectiunea din Site (denumit: “Contul meu”) formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, Date Cont, Lista de dorinte, etc.)

Cosul de cumparaturi: sectiune din Cont (denumit: “Cosul meu”) care permite Cumparatorului sa adauge Produsele si/sau Servicii pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugari.

Contract la distanta: orice contract incheiat intre Vanzator si Cumparator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestari de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului ,cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul.

Parte: Vanzator sau Cumparator.

Continutul Site-ului:

 • toate informatiile de pe Site care, prin utilizarea unui echipament electronic, pot fi vizitate, vizualizate sau accesate
 • continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil
 • informatii legate de Produse si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator in mod uzual, in diferite perioade
 • informatii legate de Produse si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, in diferite perioade
 • date despre Vanzator, sau alte date ale acestuia

Lista de dorinte (Wishlist): sectiunea din Cont in care Cumparatorul/Clientul poate sa isi creeze/ adauga o lista cu Produse sau Servicii pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii.

Recenzie (Review): o evaluare scrisa de catre Cumparator/Client al unui Produs sau Serviciu, prezentat pe Site.

Rating: modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Cumparator/Client fata de un Produs sau Serviciu. Nota se exprima sub forma de stele iar fiecare bun sau serviciu putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna Recenzia scrisa de Cumparator/Client asupra unui Produs sau Serviciu.

POLITICA DE VANZARE ONLINE

Produsele comercializate de Vanzator sunt destinate exclusiv profesionistilor, cu exceptia cazului in care se specifica altfel. Astfel, produsele destinate consumatorilor sunt marcate in mod distinctiv prin textul „Produs destinat consumatorilor” afisat in mod vizibil pe pagina produsului.

Produsele comercializate de Vanzator sunt destinate uzului casnic, in conditii normale de folosire (mediul de folosire trebuie sa fie in interior cu temperaturi intre 18-30 °C, uscat, curat, lipsa de interferente electromagnetice etc.), cu exceptia cazului in care se specifica altfel. Astfel, produsele destinate utilizarii industrial sunt marcate in mod distinctiv prin textul „Produs destinat industrial” afisat in mod vizibil pe pagina produsului.

Produsele comercializate de Vanzator necesita cunostintele speciale necesare (electronica, masuri de protectie, mechanica etc.) din partea Cumparatorului.

Prin crearea si utilizarea Contului, Cumparatorul/Clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Cumparatorul este obligat sa furnizeze informatii corecte, complete si adevarate atat pentru inregistrarea Contului pe Site, cat si pentru comandarea produselor, si este obligat sa actualizeze datele mentionate in Cont in cazul in care intervin orice modificari.

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Cumparatorul/Clientul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Cumparatorului/Utilizatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau restrictiona accesul la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Cumparatorului/Utilizatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Vanzatorul si/sau Site-ul fara a exista obligatii intre Parti si fara ca Cumparatorul/Utilizatorul sa poata pretinde daune. In oricare dintre aceste cazuri, Cumparatorului/Utilizatorului poate contacta Vanzatorul, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la masurile mentionate mai sus.

Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei Parti fata de cealalta sau fara ca vreo Parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • Indisponibilitatea produselor.
 • In cazul aparitiei unor probleme de natura tehnica precum erori de software sau hardware.
 • Preturile afisate pe site sunt derizorii (eronate in mod evident) din cauza unor erori tehnice sau de operare din partea Vanzatorului.
 • Datele furnizate de catre Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte.
 • Neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online.
 • Invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Vanzator, in cazul platii online.
 • Livrari consecutiv esuate din culpa Cumparatorului.
 • Cumparatorul a abuzat de politica de service a Vanzatorului prin trimiterea repetata nejustificata a unui produs in service.
 • Activitatea Cumparatorului produce daune Site-ului, Vanzatorului si/sau partenerilor sai.
 • Cumparatorul prezinta risc de frauda sau refuz de plata la primirea coletului.
 • Cumparatorul a avut o conduita necorespunzatoare in relationarea cu personalul Vanzatorului personal, telefonic sau prin alt mijloc de comunicare.
 • In orice alte situatii cand Cumparatorul foloseste serviciile oferite de Vanzator intr-un mod neconform uzantelor normale si bunei-credinte sau isi exercita drepturile in scopul de a vatama sau pagubi Vanzatorul ori intr-un mod excesiv si nerezonabil, contrar bunei-credinte

Cumparatorul este constient de faptul ca Site-ul nu poate fi disponibil in mod continuu, in special pe parcursul intretinerii hardware-ului si software-ului furnizorului Site-ului. In acest sens, Cumparatorul nu poate emite niciun fel de pretentii cu privire la functionalitatea Site-ului.

In vederea executarii operatiunilor ce tin de onorarea comenzii, Vanzatorul va putea contracta o terta parte, insa va ramane in continuare responsabil fata de Cumparator pentru executarea obligatiilor aferente Contractului.

In cazul platilor online, Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini, prezentari multimedia, etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Astfel, culorile, dimensiunile, formele produselor etc. pot sa difere in realitate fata de imaginile de prezentare afisate pe site.

COMANDA PRODUSELOR

Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata printr-una dintre modalitatile indicate expres in cuprinsul Site-ului.

Odata adaugate in cosul de cumparaturi, Produsele sunt disponibile pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil. Astfel, ofertele de produse promovate pe Site nu sunt obligatorii, iar Vanzatorul nu este obligat sa incheie Contractul in cazul in care produsele nu mai sunt disponibile.

Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Produsului aflat in cos.

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii si ca a citit si inteles prezentii Termeni si Conditii. In caz contrar, Vanzatorul nu va putea fi tras la raspundere pentru neexecutarea obligatiilor sale aferente Contractului (inclusiv, dar fara a se limita la neindeplinirea/indeplinirea necorespunzatoare a obligatiei de predare a produselor) ca urmare a introducerii de catre Cumparator a unor date eronate.

Prin finalizare Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

In cazul in care un produs comandat nu se afla in stocul Vanzatorului sau in alte cazuri cand produsul comandat nu poate fi livrat,Vanzatorul va informa Cumparatorul pe adresa de e-mail sau telefonic, cu privire la lipsa stocului sau imposibilitatea de livrare. Daca Cumparatorul a achitat anterior pretul produsului comandat care nu poate fi livrat, Vanzatorul va avea obligatia de a returna pretul respectiv in contul indicat de Cumparator in termen de maxim 14 zile lucratoare.

In urma transmiterii solicitarii de comanda pe Site cumparatorul va primi pe adresa de e-mail o confirmare a acceptarii comenzii de catre Vanzator.

Contractului intre Vanzator si Cumparator se considera incheiate odata cu notificarea Cumparatorului in privinta expedierii Produselor si/sau Serviciilor prin intermediul postei electronice sau prin telefon/sms.

PRETURILE SI FACTURARE

Toate preturile aferente Produselor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei romanesti (RON) si includ taxa pe valoarea adaugata (T.V.A.).

Pretul final platit de Cumparator este format din: pretul produselor si cheltuielile de transport si, daca este cazul, pretul timbrului verde, in conformitate cu dispozitiile HG 448/2005. Informatiile cu privire la cheltuielile de transport vor fi afisate Cumparatorului inainte ca acesta sa plaseze comanda.

In cazul in care Cumparatorul nu se afla in aria de acoperire a transportatorului, orice cost suplimentar legat de transport, ii va fi comunicat prin email sau telefonic.

Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Produsele si Serviciile comandate si va transmite Cumparatorului factura aferenta comenzii in format tiparit odata cu livrarea produselor comandate.

Obligatia Cumparatorului sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse/oferte speciale au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, Vanzatorul isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta Cumparatprul telefonic sau prin e-mail in cel mai scurt timp, despre eroarea aparuta, daca produsul nu s-a livrat inca.

MODALITATI DE PLATA

Vanzatorul ofera urmatoarele modalitati de plata a Produselor si/sau Serviciilor comandate:

Numerar la livrare (plata ramburs): Contravaloarea Produselor si/sau Serviciilor comandate sunt achitate catre agentul de curierat care efectueaza livrarea la adresa specificata de Cumparator.

Plata online cu card bancar: Cumparatorul poate sa efectueze plata online cu cardul sau bancar personal/business, in conditii de siguranta deplina. Nu se percepe niciun comision suplimentar pentru tranzactii.

Ordin de plata: Contravaloarea Produselor si/sau Serviciilor comandate sunt achitate prin Transfer Bancar, dupa confirmarea comenzilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil. Dupa confirmarea comenzilor de catre Vanzator, produsele comandate vor fii rezervate 2 zile lucratoare. Cazul in care Cumparatorul nu sa efectuat plata in 2 zile lucratoare, comanda si rezervarea produselor va fii anulata de Vanzator. Plata se considera efectuata dupa confirmarea incasarii contravalorii comenzii in contul Vanzatorului.

LIVRAREA PRODUSELOR

Livrarea Comenzile plasate prin intermediul Site-ului se realizeaza prin intermediul serviciilor de curierat rapid oferite de DPD sau Cargus la adresa indicata de Cumparator la momentul plasarii Comenzii, numai pe teritoriul Romaniei.

Costurile de transport variaza in functie de compania de curierat selectata in momentul comenzii:
DPD – 19 lei fix
Cargus – 21-26 lei (variaza in functie de valoarea si greutatea Comenzii)

Pentru comenzile a caror valoare (fara cost de transport) depaseste 300 lei, costul de transport este GRATUIT. In acest caz Vanzatorul isi rezerva optiunea de a livra prin curierul ales de catre el.

Coletul va ajunge la Cumparator in termen de aproximativ 1-2 zile lucratoare de la momentul expedierii, existand posibilitatea intarzierilor in zilele de sarbatoare nationala, weekend-uri, sau in perioare cu un volum foarte mare de comenzi. Vanzatorul nu garanteaza acest termen si nu isi asuma financiar nici o intarziere, indiferent de cauza.

In cazul in care Cumparatorul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul va reveni, dupa ce va fi reluat legatura cu Cumparatorul. In cazul in care livrarea nu se poate face nici a doua oara, comanda va fi anulata automat, iar coletul va fi returnat la Vanzator si Vanzatorul va avea dreptul de a anula Contractul.

In cazul in care produsele sunt livrate in mod repetat din cauza nepreluarii acestora de catre Cumparator, acesta va fi obligat sa plateasca costurile asociate livrarilor repetate. Produsele vor fi ambalate corespunzator de catre Vanzator.

Cumparatorul are obligatia sa verifice integritatea ambalajului produselor si existenta unor desfaceri neautorizate in prezenta curierului, astfel incat, daca constata orice neregularitati cu privier la produsele livrate, Cumparatorul are dreptul de a refuza preluarea acestora. Odata acceptata coletului prin semnarea fara obiectiuni a documentului de livrare de catre Cumparator, se va considera ca produsele au fost livrate in bune conditii din punct de vedere cantitativ si calitativ, iar orice reclamatie ulterioara cu privire la viciile aparente ale produselor nu va putea fi luata in considerare.

In cazul in care modalitatea de transport este negociata la cererea Cumparatorului, acesta din urma va suporta riscul si costurile suplimentare asociate cu modul de transport cerut.

PROMOTII, CONCURSURI

Vanzatorul stabileste regulamentele promotiilor si ale concursurilor pe care le organizeaza. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul Site-ului sau prin mesaje pe posta electronica promotiile se aplica doar comenzilor care sunt inregistrate pe Site in perioada de timp specificata in regulament si in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil.

Promotiile prezentate pe Site sunt valabile in perioada de timp mentionata, iar in cazul in care nu se mentioneaza o perioada de timp, acestea sunt valabile in limita stocurilor disponibile. Vanzatorul nu garanteaza disponibilitatea Produselor promotionale in stoc si isi rezerva dreptul de a intrerupe sau de a anula o promotie in orice moment, fara nici o notificare prealabila. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a exclude unele Produse si/sau Servicii de a beneficia de promotii.

TRANSFERUL PROPRIETATII PRODUSELOR

Proprietatea asupra Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare si semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

RECENZII

Inscrierea de Recenzii, se poate face, de catre Cumparatori/Clientii cu un Cont activ pe Site, in sectiunea "Recenzii" a fiecarui Produs.

In momentul inregistrarii unui Recenzie pe Site, Cumparatorul/Clientul acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

Fiecare Cumparator/Client, in momentul inscrierii unui Recenzii se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

 • sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii
 • sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator
 • sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate
 • sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii
 • sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact,informatii despre adresa de livrare etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale
 • sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul
 • sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vanzator sau sa inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari/Raspunsuri care sa contina materiale de natura publicitara
 • sa nu utilizeze Recenziile ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu publica Recenziile pe Site daca acestea incalca regulile mentionate mai sus

In momentul inscrierii unui Recenzii, Cientul/Cumparatorul va adauga si o nota (Rating) relevanta pentru Produsul sau Serviciul aferent

Recenziile, impreuna cu notele corespunzatoare lor, vor influenta nota generala a Produsului sau Serviciului, numar care apare langa titlul acestora

POLITICA DE RETURNARE SI RETRAGERE DIN CONTRACT

Consumatorul are dreptul de a se retrage din Contract, respectiv de a returna produsele cumparate de pe Site, in termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice Conform OUG nr. 34/2014, fara invocarea vreunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele pentru returnarea produselor.

Termenul de 14 zile calendaristice pe durata caruia Consumatorul isi poate exercita dreptul de retragere curge din ziua in care Consumatorul a intrat in posesia fizica a produselor.

In cazul in care Consumatorul decide sa se retraga din Contract, acesta trebuie sa informeze Vanzatorul cu privire la decizia de retragere la adresa de email: hello@piese3d.ro.

Consumatorul are obligatia de a intreprinde toate demersurile necesare livrarii (contactarea curierului, ambalare, generare AWB, predare). Plata transportului este suportata de catre Consumator si trebuie efectuata direct la curier.

Vanzatorul va inapoia contravaloarea comenzii in cel mai scurt timp posibil de la primirea produselor returnate, insa nu mai tarziu de 14 zile calendaristice. Suma inapoiata nu include cheltuielile de transport iar rambursarea se va face prin transfer bancar in contul IBAN furnizat de consumator.

In cazul in care Consumatorul a beneficiat de livrare gratuita pentru comanda din care returneaza unul sau mai multe produse, costul livrarii va fi dedus din suma rambursata.

Definitia contractului de vanzare (art. 2.5 din OUG 34/2014): orice contract in temeiul caruia profesionistul transfera sau se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unor produse catre consumator, iar consumatorul plateste sau se angajeaza sa plateasca pretul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atat produse, cat si servicii.

Definitia contractului la distanta (art. 2.7 din OUG 34/2014): orice contract incheiat intre profesionist şi consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanţa organizat, fara prezenţa fizica simultana a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţa, pana la şi inclusiv in momentul in care este incheiat contractul.

Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii automate de primire a acesteia.

Art. 12 in OUG 34/2014 mentioneaza ca exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor contractuale. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva, montaj si/sau interventii neautorizate etc.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Astfel, conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare nu este aplicabila cumparatorilor persoane juridice.

Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin fizic; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.

Unele produse sunt marcate cu un sigiliu aplicat de producator pe ambalaj. Acest sigiliu nu este prezent in mod obligatoriu, prezenta lui fiind specifica producatorului. Prezenta sigiliului nu este obligatorie pentru a demonstra ca produsul este exact in forma si conditiile in care a fost eliberat de catre producator. Deteriorarea sigiliului nu aduce nici o limitare dreptului de renuntare la contract.

Returnarea Produselor nu va putea fi acceptata in lipsa prezentarii de catre Consumator a dovezii care atesta cumpararea Produselor de la Vanzagtor, respectiv in lipsa bonului fiscal/ facturii fiscale emise de Vanzator.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a diminua sumele rambursate Consumatorului cu valoarea care rezulta din manipularea produselor, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionalitatii produselor. Gradul de deteriorare a produsului va fi evaluat de departamentul tehnic al Vanzatorului, de la caz la caz.

Coletele trimise de catre Consumatorului cu plata transportului la destinatie sau cu solicitare de ramburs vor fi refuzate.

PROCEDURA DE RETRAGERE DIN CONTRACT

Exercitarea dreptului de retragere:
Consumatorul informeaza INOVATISTIC SRL cu privire la decizia de retragere din contract in declaratie neechivoca facuta pe un mediu durabil (document tiparit si livrat cu confirmare de primire sau prim e-mail). Consumatorul are la dispozitie 14 zile calendaristice de la primirea produselor pentru a anunta retragerea din contract.

Obligatiile care revin INOVATISTIC S.R.L.
Rambursarea integrala a sumelor primite ca plata, exclusiv costurile livrarii. Rambursarea sumelor se va face folosind aceleasi modalitati de plata rezonabil aplicabile (in cazul platii numerar la livrare, rambursarea se va face prin transfer in cont bancar transmis neechivoc de consumator). Indeplinirea obligatiei de rambursare se face face in termen de 14 zile de la receptionarea produselor.

Obligatiile care revin consumatorului Produsele sunt inmanate INOVATISTIC S.RL. prin unei persoane autorizate (curier desemnat) fara intarziere nejustificata si in decurs de maxim 14 zile de la anuntarea deciziei de retragere din contract. Consumatorul suporta costurile de returnare. Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

Produse excluse, fara drept de returnare
Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna decat daca sunt sigilate/ cutia nedeschisa/ cutia nu prezinta urme in interior ca a fost deschisa:

 • Consumabile (filament din care s-a consumat o parte, acumulatori, cartuse imprimanta etc).
 • Produse care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena.
 • Produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar (obiecte printate 3d, debitate laser sau CNC, gravate, inscriptionate, extensii de garantii, etc.).
 • Servicii (testare, asamblare, montare componente sau orice alt serviciu prestat catre consumator).
 • Licente software.
 • Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc.
 • Furnizarea de continut digital care nu este livrat pe suport material (aplicatii software inclusiv jocuri livrate printr-un link de download si cheie de activare).
 • Produsele aduse in stoc in urma unei comenzi speciale ferme si a efectuarii platii in avans.
 • Aceste limitari se aplica conform OUG 34/2014 art. 16.

RETURNAREA PRODUSELOR

Puteti solicita returul de produse in urmatoarele cazuri:

 • Produsul livrat nu corespunde specificatiilor din site. Puteti solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii (in cazul in care produsul nu mai este disponibil).
 • Produs nefunctional in primele 14 zile calendaristice de la receptie. In cazul in care produsul achizitionat a fost livrat nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, in urma notificarii scrise in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.
 • Produs in colet deteriorat. Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzati receptia lor. Pentru dovezi, coletul poate fi fotografiat si se poate intocmi un proces verbal impreuna cu reprezentantul firmei de curierat in care sa fie mentionata starea coletului din momentul livrarii. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat integral in momentul in care intrati in posesia fizica a produsului. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare. In cazul in care se utilizeaza un transportator insarcinat de catre consumator, riscul este transferat in momentul livrarii produselor catre transportator.
 • Produse livrate gresit. In cazul in care s-a livrat alt produs decat cel comandat.

Costurile de retur pentru situatiile prezentate mai sus (nu si in cazul renuntarii la cumparare) cad in sarcina vanzatorului.

Solicitarile de retur se notifica prin email la hello@piese3d.ro in termen de 14 zile calendaristice de la receptia coletului.

Mentiune:
In toate cazurile de mai sus, cu exceptia celui referitor la defectele in perioada de garantie, produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original si insotite de toate accesoriile si documentele originale. Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare ce face imposibila revanzarea lor duce la refuzarea returului.
Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea unei proceduri de returnare supusa unor taxe administrative de readucere a produselor la starea in care au fost livrate; taxele sunt cuprinse intre 0 si 100% din valoarea initiala a produsului. Cuantumul taxei administrative va fi comunicat catre Cumparator la receptionarea produselor deteriorate/modificate.

GARANTIE

Produsele comercializate pe Site comercializate beneficiaza de garantia legala de conformitate si Vanzatorul garanteaza ca Produsele vandute sunt conforme cu specificatiile aflate pe Site.

Produsele beneficiaza de garantie in conformitate cu prevederile legale in vigoare (legea 449/2003 actualizata in 2008).

Modulele si componente vandute pe Site beneficiaza de garantia de tip DOA (Dead On Arrival) valabila 14 calendaristice de la data primirii coletului. Cumparatorul are obligatia de a contacta Vanzatorul in intervalul 14 zile calendaristice pentru a inregistra reclamatia folosind unul din mijloacele de comunicatie specificate pe Site.

Produsele de consum care pot fi folosite independent sau sunt conform anumitor standarde, si nu sunt componente sau module, acolo unde este specificat explicit in descriere, beneficiaza de garantie de functionalitate 24 luni pentru persoane fizice si de 12 luni pentru persoane juridice.

Kiturile si produsele ce necesita asamblare beneficiaza de garantie pe componente, pana in momentul asamblarii, deoarece asamblarea se face de catre personal neautorizat, in conditii necunoscute sau in stadii necunoscute de finalizare. Vanzatorul nu isi asuma nici o raspundere legala legata de functionarea dispozitivelor asamblate de catre orice terta parte.

Raspunderea Vanzatorului privind garanţia legala de conformitate nu va putea fi atrasa in cazul in care:

 • Consumatorul nu prezinta dovada achizitionarii produsului de pe Site (factura/bonul fiscal)
 • Consumatorul nu a respectat conditiile de transport, utilizare si/sau intretinere cu privire la produs
 • produsul prezinta modificari sau interventii efectuate de alte persoane decat cele autorizate de Vanzator
 • produsul nu mai indeplineste conditiile de conformitate ca urmare a culpei Cumparatorului, cum ar fi pastrarea in conditii improprii, expunerea la socuri mecanice/termice/electrice etc.

Garantia produsului se considera pierduta in urmatoarele cazuri:

 • uzura normala a produselor (ex. uzura fizica, mecanica şi electrica, scaderea in timp a luminozitaţii ecranelor,monitoarelor etc.)
 • utilizarea produselor in condiţii neadecvate (ex: tensiune de alimentare necorespunzatoare, impamantare inexistenta sau greşita, acţiunea şocurilor, vibraţiilor, loviturilor sau altor forme de abuz fizic, deconectarea in timpul functionarii, updateuri de firmware gresite etc.)
 • defectiuni cauzate de transportul, manipularea, depozitatea, instalarea si utilizarea echipamentelor in conditii necorespunzatoare
 • instalarea sau punerea in functiune a produselor de catre persoane neautorizate
 • Produsul nu a fost utilizat pentru scopul in care a fost creat
 • deteriorari termice, mecanice si plastice ale produselor, datorate incendiilor, accidentelor sau neglijentei in utilizare, prezenta urmelor de contact cu lichid sau alte substante, urme de oxidare datorate folosirii in locuri cu abur sau umiditate excesiva, praf in exces

Remedierea se face prin repararea sau inlocuirea produsului, conform legislatiei in vigoare, echipamentele sau piesele inlocuite in garantie trecand in proprietatea Vanzatorului.

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Vezi Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

FOLOLSIREA COOKIE-URILOR

Vezi Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document.

RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor si/sau Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru intarzieri aparute la procesare sau livrare.

Produsele aflate spre vanzare sunt in forma si ambalajul in care vin de la producator. Imaginile produselor din Site sunt cu titlu de prezentare si pot diferi fata de produsul ce-l prezinta (culoare, accesorii, aspect etc.). Descrierea ori caracteristicile Produselor pot sa fie in anumite cazuri eronate, deoarece Vanzatorul preia informatiile de la furnizori/producatori. Din aceste motive Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru corectitudinea descrierilor produselor de pe Site si isi rezerva dreptul sa modifice descrierile si specificatiile produselor fara o notificare prealabila.

Site-ul este gazduit de serverele unei societati terte. Vanzatorul nu va putea fi facut responsabil pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de cauza aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale Site-ului, setari sau actualizari ale scripturilor programate. Vanzatorul nu va putea fi facut responsabil pentru erorile aparute din cauza folosirii anumitor browsere pentru accesarea Site-ului. Vanzatorul nu raspunde, de asemenea, de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe Site. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.

DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

Continutul Site-ului, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea Vanzatorului sau a furnizorilor acestuia si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala si industriala.

Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea,includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel intentionat de Vanzator, includerea oricarui continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Vanzatorului asupra Continutului Site-ului, precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Vanzatorului.

FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora.

Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

MODIFICARI PRIVIND TERMENII SI CONDITIILE

Vanzatorul poate sa actualizeze si-sau sa modifice periodic Termenii si Conditiile. in orice caz, fiecare comanda va fi supusa Termenilor si conditiilor in vigoare la data plasarii acesteia. Asadar, va recomandam ca, prealabil plasarii unei comenzi, sa va asigurati ca sunteti informat/a cu privire la ultima varianta a Termenilor si Conditiilor a Site-ului.

LITIGII

Prin folosirea, vizitarea si vizualizarea Site-ului sau al oricarui continut trimis de catre Vanzator Cumparatorului/Utilizatorului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc.), Cumparatorul/Utilizatorul declara ca este de acord cu prevederile Termenilor si Conditiilor.

Orice disputa cu referire la Termenii si Conditiile ale Vanzator sau cu privire la executarea Contractului care ar putea sa apara intre Cumparator si Vanzator se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre instanta competenta din Municipiul Oradea, conform prevederilor legale aplicabile.

Boxed:

Sticky Add To Cart